Kako naj se lotim postopka vpisa v zemljiško knjigo? PDF natisni

3 nasveti kako uspešno vknjižiti stanovanje, poslovni prostor, garažo, hišo…

Zberite originalne listine o prenosu lastnine
Z njimi boste brez težav dokazali lastništvo. Tudi če originalov nimate, ne skrbite, saj je vknjižba vseeno mogoča. Pomagajo fotokopije listin ali kontaktni podatki prejšnjih lastnikov. Izvirne listine sicer prepoznate po tem, da so opremljene z overitvijo podpisa prodajalca in s potrdili Davčne uprave o plačanem davku.

Brez kvalitetnega ponudnika se velikokrat zatakne
Dokazovanje lastništva, ureditev etažnega načrta, priprava številnih dokumentov, različni postopki in roki,… zahtevajo celovit pristop. Za to potrebujete strokovnjaka, ki bo poskrbel, da bo vse potekalo brezhibno in za vas čimmanj stresno.

Dogovorite se z vašimi sostanovalci za sodelovanje
Sodelovanje vseh stanovalcev na ravni stavbe je ključ do uspeha. S skupnimi močmi in sodelovanjem je postopek lažji, predvsem pa zelo hiter, koristi pa imajo vsi lastniki nepremičnine. Nekatere stroške lahko krije tudi rezervni sklad stavbe.

 
Zakaj urediti lastništvo v zemljiški knjigi? PDF natisni

Želim prodati stanovanje…
…če kot lastnik še niste vpisani v zemljiško knjigo, se vam lahko zgodi, da kupec od vas ne bo želel kupiti nepremičnine. Za varno prodajo ali drugačen pravni promet s stanovanjem, poslovnim prostorom ali drugo nepremičnino je nujen urejen status nepremičnine.

Želim najeti hipotekarni kredit…
… na banki boste le stežka dobili kredit zavarovan z nepremičnino, če v zemljiški knjigi niste vpisani kot lastnik. Ko boste nujno potrebovali kredit bo lahko že prepozno, saj ureditev vzame kar nekaj časa. Zato dovolite, da vam pravočasno uredimo vknjižbo.

Naj dediči dedujejo brez težav…
… brez urejene zemljiške knjige imajo vaši dediči lahko težave pri dedovanju in dokazovanju, da ste vi res bili lastnik.

Želim mirno spati…
… ko ste vpisani v zemljiško knjigo ste kot lastnik pravno varni in veliko bolje zaščiteni pred prevarami.

 


RocketTheme Joomla Templates